- quan no és possible desplaçar-se fins el centre de teràpia per raons de distància, dificultats de mobilitat, etc.
- per a fer una consulta puntual o rebre un assessorament sobre un tema específic.
- quan, una vegada establerta la relació terapèutica, la persona es desplaça a un altre lloc i així pot mantenir la freqüència de les visites mentre no es poden realitzar de forma presencial.
Amb l'arribada de la pandèmia per la COVID-19 ha augmentat de forma exponencial la quantitat de persones que busquen fer teràpia online. La tecnologia ha permès que les persones hagin pogut accedir a psicoteràpia des de casa seva. I aquesta modalitat d'intervenció ha vingut per quedar-se, sobretot entre els més joves.
Com funciona?
A L'Espai Nona les sessions es fan per videoconferència. Les sessions es realitzen un cop a la setmana i tenen una durada, en el cas dels joves i adults, de 1h. Poc abans de la data i hora acordada, envio a la persona l'enllaç per a fer la reunió. Es poden realitzar sessions per ZOOM, Skype o per Google Meet. Són plataformes que es poden descarregar de forma gratuïta i són molt senzilles i intuïtives d'utilitzar.
El pagament de les sessions es fa per bizum o transferència bancària.
Segons el meu parer, però, sempre que sigui possible és més aconsellable fer teràpia de forma presencial. Cara a cara és més senzill crear un clima de confiança que permeti a la persona obrir-se, alhora que per a mi com a terapeuta em facilita el poder acompanyar en l'emoció. Ara bé, la teràpia online és una alternativa vàlida i igualment útil.